Tough Ground Almere open for business

Ik ben altijd opzoek naar mooie uitdagingen en de meest recente heb ik gevonden in The Dutch Adaptives en Tough Ground.

The Dutch Adaptives is het Obstacle Run team voor sporters met een beperking. Met dit team willen wij laten zien dat een handicap geen beperking is. Samen met dit team doe ik mee aan diverse Obstacle Runs zoals de Strong Viking en Mud Masters. Naast OCR (Obstacle Course Running) doe ik ook aan Crossfit en samen maken deze 2 sporten mijn dagelijkse sportactiviteiten compleet bij Tough Ground Almere.

Ik ben begin 2015 op idee gekomen om meer met mijn sport te gaan doen. Ik vind het geweldig om met mensen bezig te zijn en zeker ook door team No-Limits is dit nog meer gaan kriebelen. Mijn bedrijf Mikyair had niet echt meer de potentie om te groeien dus ik moest kiezen. Blijven aanklooien of compleet het roer omgooien en iets nieuws gaan doen. Ik besloot het laatste en ontwikkelde het idee om met indoor Obstacle Course Running een bedrijf te starten.

Mijn beste vriend en nu compagnon kwam enkele weken later met het idee om samen met mij een Tough Ground te starten een Crossfit box in Almere. Een Crossfit box is een andere benaming voor een Crossfit school. Na een korte meeting besloten we om te kijken of we beide ideeën niet konden samenvoegen. Crossfit en Obstacle Course Running zijn immers twee sporten die elkaar alleen maar kunnen versterken. 

We doken in het plan en melde ons aan bij de selectie procedure van de Bikkels voor 2016 van de Bart de Graaff Foundation. 

Toch hebben we ons aangemeld en al vrij snel hing ik aan de telefoon met de foundation over de aanmelding én onze vraag of de aanmelding ook met 2 personen mogelijk was. Onze visie was dat we samen meer konden bereiken en een kans van slagen groter zou zijn. Na wat heen en weer gebel over de mogelijkheden werd de aanmelding goedgekeurd. Een paar slopende weken volgden en beetje bij beetje ontstond er een redelijk ondernemingsplan. 

Ik dacht te pitchen voor max 10 Mentorbedrijven maar het bleken er zeker 30 te zijn. Zoveel mensen had ik niet verwacht, maar ik deed waar ik goed in ben en dat is mijn verhaal vertellen. Ik was klaar en met een enorme droge mond stond ik daar. Het was eventjes stil totdat Ronald Horn van BTC Teleconsult begon te praten. Wat zijn de kosten, hoe heb je dit en wat is dat?  Ik kon maar aan één ding denken en dat was: HELP MIJ! Wat moet ik moet ik met al deze vragen?

Ik was nog helemaal niet zover en de persoon die van deze vragen het meeste afwist was Dennie en die zat op de gang koffie te drinken. Achteraf bleek waarom Ronald zoveel vragen had, want BTC Teleconsult wilde graag met ons deze uitdaging aangaan. Wat waren we trots toen Corine het verlossende belletje gaf. Hé, Bikkel…., sprak ze mij toe. We konden het niet geloven, maar de eerste stap om het bedrijf Tough Ground te realiseren was gezet.

Inmiddels zijn we maanden verder en is ons plan tot in de puntjes uitgewerkt. Tough Ground is dé trainingsplek voor beginnende én elite Obstacle Course Runners, Crossfitters, valide en minder valide sporters die het uiterste uit zichzelf willen halen. Deze quote van Richard Branson wil ik jullie niet onthouden: “If someone gives you an opportunity to do something and you think you can not do it! Say yes, and learn how to do it later”. Sportieve groet, Michaelrobbert.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X