CrossFit? Niks voor mij! Een aantal jaar geleden waren dit mijn woorden toen ik nog ‘fanatiek’ aan het sporten was in de sportschool.

Tough Ground blogger Melissa van Zoest aan het woord. Wij waren benieuwd wat haar doelen zijn, waarom is zij gaan sporten en wat haar motivatie is voor 2018. Lees haar verhaal en deel het.

Ik ging naar de sportschool wanneer ik daar zin in had en ging dus ook heel makkelijk niet als ik leukere dingen te doen had. Ik wilde altijd met iemand, zodat we ook lekker konden kletsen tussendoor. En ik gebruikte alleen de apparaten waarvan ik wist hoe ze moesten, want wie attendeerde mij erop als ik iets verkeerds deed? Nu een paar jaar later is er voor mij een enorme omslag geweest. Mijn huidige vriend Luke, een ontzettende fanatieke en gemotiveerde sporter, was klaar met de sportschool en wilde samen met mij wat anders gaan doen. Via social media tagde Luke mij in een bericht van een nieuw CrossFit box in Almere genaamd Tough Ground CrossFit Almere. En nog diezelfde dag hadden wij een proefles aangevraagd.

You may see me struggle, but you’ll never see me quit!

Aangekomen bij de proefles werden wij met open handen en vol enthousiasme ontvangen. Drie jonge mannen met passie voor sport, die doelbewust zijn en zich 100% willen inzetten. De klik met hen was er gelijk. Luke en ik keken onze ogen uit naar het circuit dat o.a. voor ons was uitgezet. De inhoud van het circuit mogen jullie zelf gaan ondervinden bij Toughground, maar hoe ik mij na afloop van de workout voelde was niet normaal. Ik kon niet meer lopen, niet meer zitten, niet meer ademen, niet normaal nadenken, maar ik kon niet wachten om het nog eens te doen!

Gelijk na de proefles had ik mij voor 2 keer in de week ingeschreven bij Tough Ground. Na een aantal fundamentele lessen (in totaal 8 lessen waarin je de basistechnieken leert dit je nodig hebt bij de workouts) merkte ik aan mijzelf dat ik het echt leuk begon te vinden en niet zag als een verplichting. Tough Ground kwam met een mooie actie en dat betekende voor mij dat ik voor een paar euro’s meer een jaar lang onbeperkt kon crossfitten en dat liet ik mij niet 2 keer vertellen.

Als ik denk aan de lange tijd in de sportschool en de korte tijd dat ik sport bij Tough Ground CrossFit in Almere, vraag ik mijzelf serieus af waarom ik dit niet eerder ben gaan doen.

Ik word uitgedaagd, ik krijg persoonlijk begeleiding, ik overtref mijzelf, ik behaal persoonlijke doelen, ik voel mij na iedere les voldaan, ik word aangemoedigd en het belangrijkste van alles: ik heb plezier! En het is natuurlijk ook niet verkeerd dat je een sterkere bouw krijgt, een beter uithoudingsvermogen/conditie krijgt en je lichaam strakkere vormen aanneemt.

Ik zou zo nog een uur kunnen doorschrijven over de events die Tough Ground organiseert, over de inhoud van de workouts, over mijn behaalde prestaties, maar ik denk dat mijn beeld van crossfitten bij Tough Ground duidelijk is. Om af te sluiten nog een quote die mijn gedachtes, bij iedere workout, in 1 zin samenvat; You may see me struggle, but you’ll never see me quit!

Melissa van Zoest 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X