“This. Is. Sparta!” Geweldige film! Mijn naam is Timothy, een grote OCR fan en altijd al een fanatieke sporter geweest.

Tough Ground blogger Timothy van Beelen aan het woord. Wij waren benieuwd wat zijn doelen zijn, waarom hij is gaan sporten en wat zijn motivatie is voor 2018. Lees zijn verhaal en deel het.

NOT . . . Tot twee jaar geleden bestond mijn dagelijkse workout voornamelijk uit pizzadozen stapelen en gamen. Voor het motorracen hoefde ik niet gespierd of een extreem goede conditie te hebben, dus daar hoefde ik mij geen zorgen over te maken… totdat ik mijn motorpak niet meer dicht kon ritsen.

Mijn eerste Viking race liep ik in oktober 2015, uitgedaagd door mijn sportieve vrienden. Het was geen memorabele prestatie. Op een kwart van de monkeybars ging ik het water er onder te lijf, om maar te zwijgen over het “hardloop” tempo. Maar ik maakte een belofte aan mijzelf; de eerstvolgende keer dat ik weer uitgedaagd wordt, I’ll be ready! Ik schopte mezelf naar de gym en begon te fitnessen en hard te lopen. Geen zak aan, maar wie sportief wil zijn, moet saailijden. Blijkbaar.

Vorig jaar maart was het zo ver, klaar om samen met m’n vrienden Toughest te lopen. Ik had er helemaal zin in, totdat ze 1 voor 1 afhaakten!

Even had ik twijfels of ik dan wel moest deelnemen, want hoe kwam ik die hoge muren op zonder buddies? Maar geen excuses, moed verzameld en gegaan. Ik zag het als mijn eigen Agōgē. Ik verbaasde mijzelf want voor mijn doen ging ik als een speer. Het was geweldig, het was de kick die ik zocht. Het afzien, doorzetten, overwinnen, tot het uiterste gaan en nog lang niet de beste zijn; dit is waar ik voor wil trainen! Ik denk dat ik op dat moment officieel mijn motorpak aan de wilgen heb gehangen en een nieuwe passie heb gevonden.

Sinds oktober 2017 ben ik dan echt begonnen met trainen omdat ik eerst moest herstellen van een vervelende knieblessure. In mijn zoektocht naar nog meer fanatieke OCR racers en plekken om te kunnen trainen kwam ik Michaelrobbert tegen, die ik tijdens Toughest race Amsterdam al eens vluchtig had ontmoet en ook aan Ninja Warrior deel zag nemen.

Op dat moment was Tough Ground nog in de maak een sportlocatie toegewijd aan OCR en CrossFit en tuurlijk zou ik daar bij zijn!

Mijn eerste trainingen bij Tough Ground waren een enorme uitdaging. Ik wist niet dat er zo veel techniek zat achter de meest ogenschijnlijk makkelijke oefeningen! (Rope Climb Swing Over grrr). Ik vind het heerlijk om vrij te trainen en even de tijd te nemen om bepaalde technieken voor mijzelf te oefenen. Maar ook om helemaal kapot te gaan tijdens de OCR lessen en uitgedaagd te worden door de mede-sporters. Ik heb het ook wel nodig om mij op te kunnen trekken aan de vele goede sporters en een beetje competitie kan nooit kwaad.

Bij Tough Ground heb ik echt een community gevonden waar ik mij thuis voel en meer dan wordt gemotiveerd, waar we tips delen en mooie zware trainingen krijgen. Allemaal tools om mij zo goed mogelijk voor te breiden op mijn doelen voor 2018.
In 2018 wil ik aan zo veel mogelijk OCR races deelnemen, waaronder de OCR series, en zo hoog mogelijk eindigen (uiteraard winnen, but let’s not get cocky). Overtuigd door Michaelrobbert is mijn ultieme 2018 doel gesteld; meedoen aan de OCR World Championships in London.

Maar wat mijn grootste win is sporten bij Tough Ground. Eindelijk heb ik iets om naar uit te kijken en ik kan niet wachten tot m’n volgende workout.

See you @ToughGround!
Thimothy van Beelen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X