Stoppen met CrossFit? Nooit!

Inmiddels is het alweer ruim 3 1/2 jaar geleden dat ik met CrossFit ben gestart. Dat ik al zolang sport is al een prestatie op zich, aangezien ik nooit langer dan een paar maanden ergens bleef plakken. Of zelfs helemaal niks meer deed.

Tough Ground blogger Martine ten Have aan het woord. Wij waren benieuwd wat haar doelen zijn, waarom zij is gaan Crossfitten en wat haar motivatie is voor 2018. Lees haar verhaal en deel het.

Nadat ik een aantal maanden niet heb kunnen sporten kwam ik via internet terecht bij Tough Ground. En aangezien ik CrossFit echt miste ben ik samen met 1 van mijn zoons naar de open dag gegaan en wat was het fijn om weer te kunnen CrossFitten. Ook mijn zoon was enthousiast. We hebben ons direct ingeschreven. Tot nu toe heb ik daar nog geen seconde spijt van. Sterker nog, ik merk elke keer opnieuw hoe goed ik mijzelf voel na een training. Ik ben nog niet klaar met de WOD of ik verheug me al op de volgende keer dat ik weer mag komen trainen. Zelfs als ik uitgeteld op de grond lig te happen naar adem.

Op 1 januari dacht ik bij mezelf, hey ik hoef geen goede voornemens te hebben. Ik sport weer dat vond ik goed genoeg. Totdat Tough Ground met een roei challenge kwam. Tussen kerst en oud & nieuw dit jaar met een aantal mede crossfitters 42k indoor roeien! Dat is pas een challenge!

Om heel eerlijk te zijn heb ik hier wel even van wakker gelegen, ik laat me graag uitdagen namelijk. Maar was dit haalbaar voor mij? Zou ik dit wel volhouden, mijn conditie is namelijk alles behalve optimaal. Ik besloot om er voor te gaan. Toen ik die knoop eenmaal had doorgehakt in mijn hoofd merkte ik dat ik in plaats van angst een enorme hoeveelheid enthousiasme kreeg.  De coaches kwamen direct met een uitgewerkt trainingsplan van week tot week. Heel fijn om gericht te kunnen trainen. Samen met ongeveer 22 anderen zijn we aan het trainen gegaan op de roeiers om de kilometers de baas te worden. Ik ben zelfs weer begonnen met hardlopen, terwijl ik me normaal gesproken altijd uitschreef als er een hardloop WOD was. Ik vond dat ik nu echt van houding moest veranderen nu ik me had opgegeven voor de marathon. En ik voel mijn conditie nu al vooruit gaan.

We motiveren elkaar en stimuleren elkaar door samen te trainen in de vrije uurtjes.

Via een speciale roei challenge groeps app kunnen we met elkaar afspreken, hoe gaaf is dat? Hierdoor leer je elkaar ook een beetje beter kennen. Pure winst vind ik. En wat wil je nou nog meer als community? Gelukkig gaan we halverwege het jaar de halve marathon roeien, dat geeft meteen een goede tussenstand. En een doel om naar toe te werken. Er is een goed doel aan verbonden. Missie Peru, 10 vrouwen (allen hebben de diagnose MS) gaan naar Peru om daar het Inca trail te lopen om meer aandacht te vragen voor de ziekte MS en om geld op te halen voor meer onderzoek naar betere medicatie. Dit is voor mij een extra stimulans doordat ik bij meerdere personen in mijn omgeving zie wat deze ziekte in verschillende stadia met je doet.

Eigenlijk is het zo dat iedereen wie ik spreek bij Tough Ground mij op de een of andere manier wel motiveert en inspireert. Ik grijp dat aan om telkens weer te werken naar een fittere versie van mezelf.

Sportieve groet, Martine ten Have

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X