OCR Team Tough Ground knalt hem in Wijchen!

Daar stonden ze dan, OCR Team Tough Ground met Robert, Timothy en Menno, de super gemotiveerde OCR racers van Team ToughGround. Voor Timothy de tweede race na Furstenau, Robert en Menno komen deze keer voor het eerst in actie.

Een dubbel debuut, dat een gouden randje krijgt want het is heerlijk weer in de Berendonck met OCR Team Tough Ground en de OCR series met volop zon. De drie mannen hebben allemaal hetzelfde doel; kwalificatie voor het WK in London… maar allemaal in hun eigen Age group. Een doel dat Timothy op een paar seconden na mistte in Furstenau, dus hij weet dat het erin zit.

Een goede start is het halve werk…

Het dringen bij de startmuur is vooral voor Menno even wennen. Vechten voor je plekje scheelt wachttijd bij de eerste obstakels… maar hij kiest er voor om de meeste voor te laten gaan, zodat hij rustig aan zijn wedstrijd kan beginnen. Het parcours is ten opzichte van het jaar daarvoor compleet gespiegeld. En dat is even wennen, want in het koppie moet de volgorde van de race ook opeens helemaal worden omgedraaid.

Mentale Muren

Robert is van de drie de snelste loper en het is niet vreemd dat hij ver voor de anderen ligt… tot hij aankomt bij de muren. Het lukt hem niet om ze snel en efficiënt te nemen, wat Timothy de gelegenheid geeft om hem in te halen en voorbij te steken. Voor Menno zijn de muren ook een kleine mentale oppepper… Zijn lengte is in zijn voordeel en hij pakt ze redelijk eenvoudig, al voelt hij al wel dat zijn energie erg laag is en komt hij maar niet in een lekker looptempo.

Hamers uit de Hel

Verrassend genoeg is het eerste grote obstakel waar iedereen stuk op gaat Throw The Hamer. Burpees zijn een hemelse traktatie vergeleken bij de regel, dat je door moet gooien tot je het schild raakt. Timothy blijft missen, terwijl Robert in 1 keer raak gooit. Hij mag door terwijl Menno ook een verre van gelukkige gooi heeft . Omdat het nog zo vroeg in de race is, zijn de rijen lang en betekent iedere misser flink wat tijdverlies en is het opgebouwde tempo al snel verdwenen. Na dik zes minuten mag Timothy eindelijk door. Menno blijft missen en missen. Pas als hij van pure waanzin het hoofd van de Marshall visueel projecteert op het schild is het raak.

Ieder zijn gevecht

Robert heeft in de aanloop naar de wedstrijd wat last van zijn knie, maar die blessure zit hem gelukkig niet te veel in de weg. Twee kilometer voor het einde maakt hij een vervelende misstap en dat kost hem bijna zijn enkel. Hij kan de pijn opzij zetten en blijft doorgaan…

Uiteindelijk gaat hij als 17e in zijn Age group over de finish. Een geweldig resultaat voor een eerste race natuurlijk. Want hij heeft zijn kwalificatie voor London al binnen!

Na Furstenau heeft Timothy zich als doel gesteld om vooral door te blijven lopen en zich niet te laten slopen door de zandzakken en kettingen die hij op zijn pad zal vinden. Een plan dat prima uitpakt, want hij weet de hele race zijn tempo vast te houden. Het oponthoud bij de Helse Hamers is lange tijd zijn enige struikelblok… tot hij aan de slag moet met de Atlas Stones… De instabiele stone glipt uit zijn handen met een onverwachte penalty als resultaat.

Hij gaat echter soepel door de low rig, pegboard en flying monkey en pakt daardoor een 27ste plaats in zijn Age group en pakt genoeg punten voor een voorlopige 120ste plek in de overall ranking. Dus nog geen ticket voor het WK, maar als hij deze plek vasthoudt staat hij straks wel aan de start van de World Finals die ook gehouden worden in Nijmegen.

Go Go Team ToughGround!

Voor Menno is deze eerste race echt een gevecht. Van gewoon rennen, naar een race is een grote stap en dat gebrek aan ervaring is pittig. Zijn skills en grip schieten nog iets te kort en misschien wel belangrijker… zijn mentale staat van zijn is nog niet in standje Winnaar gezet. Het is keihard knokken voor iedere kilometer en dat gevecht voert hij niet alleen.

Team ToughGround bestaat niet uit drie lopers… het is een hele ploeg enthousiaste familieleden en mede sporters die langs de kant staan om iedereen aan te moedigen. Stuk voor stuk mensen met eigen doelen, die weten dat je soms diep moet gaan om de top te bereiken. Een vibe die er bij de WODS in Almere voor zorgt dat iedereen altijd net even iets verder gaat. En tijdens de race een reservebatterij in gang zet, waar de lichten anders allang uit waren gegaan.

Menno haalt de finish, eindigt als 21ste in zijn Age group en pakt zijn 1e officiële punt in de Series. Geen slecht resultaat voor een zonnige zondag in April. Voor een video versie van dit verhaal; check de ToughGround OCR Vlog.

Wil je deel uitmaken van dit verhaal? Doe mee met de OCR lessen bij ToughGround. We trainen samen, we racen samen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X