3 generaties on fire met CrossFit!

Hoe cool is het dat er hele generaties on fire zijn met CrossFit!. Wij willen er alles van weten en daarom zijn vandaag Tough Ground bloggers Gerda van Eijk en Linda van Eijk aan het woord. Wij waren benieuwd wat hun doelen zijn, waarom is zij samen sporten en wat hun motivatie is voor 2018. Lees deze leuke blog van moeder en dochter en deel het. (rechts op de foto)

Moesje kom je kijken als ik mee doe aan de Crossfit open?

Gerda van Eijk 

Moesje, zo noemt ze mij, mijn Crossfit dochter, als er iets bijzonders is.

Zo is het voor mij begonnen. Linda had al heel vaak gevraagd of ik een keer een proefles Crossfit mee wilde doen. Ik heb het heel lang af kunnen houden. Het is geen sport voor mij, ik ben te oud, ik ben niet sterk en dan heb ik ook nog eens last van astma en artrose. Nee hoor niets voor mij. Maar je moet als ouders ook eens gaan kijken bij je kinderen hoe het er aan toe gaat in z’n “box”, want zo noemen ze dat. Ik zeg kinderen want ook mijn schoonkind is een fanatieke sporter bij Tough Ground. Dus wij (pap en mam) gingen kijken bij een workout van de Crossfit Open, iets met heel veel gewichten en burpees en andere op dat moment nog niets zeggende Engelse benamingen voor verschillende oefeningen. Wauwwww dat is even een andere sport dan  (Tennis) dat ik gewend ben. Eigenlijk was ik meteen super enthousiast. Maar ja, ik ben 60 en heb overal last van dus nee niets voor mij. Jammer dat ik niet 20 jaar jonger ben dacht ik op dat moment. Na een tijdje gekeken te hebben kwam Mike naar ons toe en vroeg wat we ervan vonden. Ja man super tof maarre ik ben al 60 en een beetje krakkemikkig, waarop Mike zegt: “Ja, dat zal wel maar ik heb 1 been”. Door deze uitspraak werd ik zo gesterkt dat ik mij heb aangemeld voor een proefles. Best een beetje eng tussen al die getrainde lijven maar ik werd door iedereen zeer enthousiast ontvangen. Bij elke oefening werd en word ik perfecte begeleid, is een oefening te zwaar wordt deze direct aangepast zodat mijn lijf het aankan en nu, na 2 maanden merk ik al dat mijn conditie een stuk beter is. Zie onze topper hier in actie!

Twee weken geleden heb ik het mooiste meegemaakt wat een oma zich kan wensen.

Een workout met dochter en kleindochter, ja want de dochter van de dochter vindt dit ook waanzinnig leuk. Ieder op zijn eigen niveau met Crossfit de week afsluiten. Fantastisch! Zie hier het bewijs!

Linda van Eijk

Daar stonden we dan, vrijdag middag in de Open Gym van 15:30 uur. 3 generaties in sportkleding klaar om een uur te sporten.  De workout :  12min AMRAP of 3 squatcleans, 10 box jumps & 50 double unders. Na een warming up en wat snatch technieken waren we er klaar voor.  Ieder op ons eigen niveau en tempo.  De kleinste van het stel ging natuurlijk als een speer, de oudste deed er tijdens de workout nog even wat extra gewicht op want het voelde toch wel een beetje licht en ik…. Ik genoot alleen maar van het sporten met mijn moeder en dochter! 

Tijdens de crossfit open kwam de vraag om supporters, het liefst heb ik zo min mogelijk mensen die naar me kijken maar goed. Mijn aanhang stond die dag netjes achter het rood met witte lint mij aan te moedigen.  

Na de workout zag ik een soort enthousiasme op het gezicht van mijn moeder en weer vroeg ik of ze het misschien leuk zou vinden om een proefles te komen doen. Voorzichtig hoorde ik een “ja misschien wel”. Wauw… al 5 jaar doe ik aan crossfit en al die tijd probeer ik mijn moeder een soort van mee te sleuren. Want ik weet als geen ander dat Crossfit op elk niveau kan. 5 jaar geleden zette in mijn eerste stappen in een box om bij les 1 niet onder de 90 graden te kunnen squatten, iets waar ik nu geen problemen meer mee heb. 

Na een kort gesprek met Mike waarbij alle twijfels aan bod kwamen en er alvast wat excuses in werden gegooid hoorde ik Mike iets zeggen “Ja, dat zal wel maar ik heb 1 been”. Ja, moesje…. Hier had je niet van terug.  En nu train je bij Tough Ground, je past de workouts aan op jou niveau. Je wordt sterker, voelt je fitter en ik ben  mega trots op je! En tja.. dat je hier en daar wat jeugd verhalen verteld over mij… ach dat neem ik maar voor lief.  Check haar instagram voor meer!

Moeder en dochter Gerda en Linda van Eijk.

 

Photo credits Hendrik Reinierse

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X