Eindelijk de voldoening gevonden waar ik naar op zoek was

Ik ben van mijzelf altijd al een druk persoon geweest, op school of bij mijn vrienden. In de klas zat ik altijd te stuiteren op mijn stoel dat de leraren er vaak gek van werden. Toen ben ik op Hockey gegaan om toch stoom te kunnen afblazen. Uiteindelijk is mijn team uiteen gevallen en moest ik opzoek naar iets nieuws. Ik heb mij aangemeld bij een sportschool. Hier heb ik een tijdje gezsport, maar het alleen sporten en in de spiegel kijken hoe ik met gewichten bezig was bleek uiteindelijk ook niks voor mij te zijn. Ik bereikte hier ook niet veel resultaat mee en de mensen die daar rondliepen zouden niks zeggen over je houding als je een oefening verkeerd deed.

Tot er op een dag spartan race op televisie kwam en ik de hele race volgde, ik keek mijn ogen uit wat ze daar allemaal moesten doen en toen wist ik, ik ga ooit een spartan race uitlopen. Ik ben gaan google op training obstacle run en kwam uit bij Tough Ground Almere. Ik heb hun site bekeken en zag dat ze niet alleen OCR aanbieden, maar ook CrossFit. Ik heb gelijk gevraagd om een proefles en werd met open armen ontvangen. Ik was kapot, gesloopt (iets wat ik nog niet zo vaak had meegemaakt met sporten). Het belangrijkste was dat ik mij voldaan voelde na de proefles en nog steeds na elke work out.  Hierna heb ik mijn meteen ingeschreven voor onbeperkt sporten OCR en Crossfit. 

Ze gaan doelen met je vaststellen bij je aanmelding. 1 van mijn doelen was touwklimmen. Bij  technique day (dit is een dag waar je een oefening mag kiezen waar jij je in wil verbeteren of juist dingen wil leren omdat je het nog niet kan). Bij zo’n dag heb ik gewerkt aan touwklimmen. De trainer heeft mij uitgelegd welke techniek ik moest toepassen en heeft mij geholpen bij elke stap. 

Raad het eens na 1 les klom ik zo de touwen in. 

Trainen bij Tough Ground is niet alleen maar jezelf verbeteren en doelen stellen, het is ook gezelligheid en samen sporten. Je sport nooit alleen en er is altijd iemand die op je techniek let. Je medesporters helpen je er doorheen als je eigenlijk wil opgeven, iedereen blijft je pushen en aanmoedigen, dat maakt het zo leuk. Vaak maak ik er zelf ook een wedstrijdje van, ik wil natuurlijk de snelste tijd neerzetten van iedereen, vaak lukt dit niet maar dat is alleen maar een motivatie voor mij om de volgende keer nog harder mijn best te doen. Met alleen sporten gaf ik vaak te snel/vroeg op, met meerdere blijf je doorgaan.

Er is bij OCR ook een oefening dat heet swing over. Hierbij moet je op een bepaalde hoogte een rol maken over een balk en landen op de mat. Ik heb gezegd dat ik deze oefening echt niet ga doen, veel te hoog, eng, gevaarlijk. De trainer en mijn medesporters gaven mij de tijd en hielpen mij hier doorheen. Ze stonden klaar om mij op te vangen als het nodig was. Alleen jij moet er nu nog op vertrouwen dat je het kan. Na uiteindelijk 10 minuten op hoogte te blèren dat het me niet gaat lukken heb ik het toch gedaan en ben netjes met beide voeten op de mat gekomen.

Tough Ground geeft mij voldoening in het sporten en ik merk dat ik een stuk rustiger ben geworden. Ik doe nu 8 maanden Crossfit en OCR en ben het van plan nog vele jaren te gaan doen.

Michelle Klercq

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X