Van weinig naar een duathlon in 2019

Ik ben Dennis Djojosoetirto getrouwd met Wendy Djojosoetirto en vader van twee zoons Brandon en Mason. Als een Accountmanager voor Luxaflex Nederland reis ik dagelijks vol passie langs Luxaflex dealers met als gevolg veel onderweg en weinig lichamelijke beweging.

Ik heb sport altijd als rode draad door mijn leven gehad en de ene maand deed ik wat meer dan de andere maand. Je kent het wel, een drukke baan, net vader worden…. sporten kwam vaak op een tweede plaats. Ik deed zo nu en dan wel mee aan een hardloop evenement maar meer ook niet. In aanloop naar een evenement trainde ik wel en maakte ik ook mijn kilometers maar zodra het was afgelopen was ook het sporten geen prioriteit meer.

In 2017 zijn wij door goede vrienden (Robert en Linda) uitgedaagd om op 31 december mee te gaan naar Tough Ground Almere. Voor mij klonk het niet als een plek “Een plek voor stoere gasten”, waar ik thuis hoor? Ik vroeg mij af of 31 december wel een dag is om te sporten en niet gewoon een dag van oliebollen eten en champagne drinken? Want echt veel zin had ik niet.

Na een paar keer de uitnodiging van Robert te hebben afgewezen vonden ze een nieuw slachtoffer! Wendy mijn vrouw. Wendy was wel meteen enthousiast en maakte ook meteen een afspraak om toch naar Tough Ground te gaan. “Schat ik heb met Robert en Linda afgesproken dat we oudjaarsdag een keertje mee gaan sporten bij Tough Ground.” Je voelt hem al aankomen… Er was voor mij geen weg meer terug. Na de workout ben ik 2018 begonnen met spierpijn maar het heeft mij niet afgeschrikt en ben ik blijven sporten bij Tough Ground.

Mijn eerste doel was mee doen aan de Roparun, een estafette loop van Parijs naar Rotterdam welke ik in 2018 ook daadwerkelijk heb gedaan samen met Team Luxaflex Nederland. Ik voelde mij fitter en heb enorm veel plezier gekregen in sporten en de uitdagingen van alle trainingen.

Nu één jaar later durf wel te zeggen dat ik fitter ben dan ooit en was 2018 een jaar waarin ik mijn eerste obstakelrun en RopaRun uit liep. Inmiddels heb ik ook kennis gemaakt met andere OCR runs zoals Strong Viking en ontdekte ik ook de nieuwe sport ‘trailrunnen’ waar ik mij meer in ga verdiepen.

In 2019 mijn eerste duathlon!

Mijn doel voor 2019 is lekker fit blijven. Aan nieuwe sportevenementen meedoen en mijn eerste duathlon lopen. Ook wil ik meer met de MBT door de bossen gaan raggen. Maar mijn eerste duathlon zal de grootste ultieme uitdaging worden voor 2019. Inmiddels is het sporten onderdeel geworden van ons gezin en sporten onze kinderen ook bij Tough Ground. Want naast dat wij ons zelf fit voelen vinden we het ook erg belangrijk dat onze kids dat ook zijn en blijven.

Sportieve groet Dennis.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X